Последни Новини

Обновяват Художествената галерия „Борис Денев” в Търново с 800 000 лева

1300 ученици от страната ще наблюдават военни демонстрации в НВУ
април 17, 2018
Възстановки представят исторически събития на Международно изложение „Културен туризъм“ 2018 в Търново
април 17, 2018
Покажи всички

Обновяват Художествената галерия „Борис Денев” в Търново с 800 000 лева

Средствата са по Програма Интеррег V-А Румъния – България

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Община Велико Търново е получила одобрение от Оценителната комисия и Съвместния секретариат по Програма Интеррег V-А Румъния – България за финансиране от 800 000 лева по проект, с който Художествената галерия „Борис Денев” ще се превърне в модерен център на изкуствата.
Основните дейности по разработката „Изкуство и култура – общи трансгранични активи в подкрепа на устойчивото развитие на туризма” предвиждат мерки за енергийна ефективност на сградата на галерията, изграждане на интегриран туристически продукт. Ще се извърши съвместно изграждане с партньорите по проекта на тематичен туристически маршрут, включващ 4 обекта на територията на България, създаване на каталог с недвижимо културно наследство и др.
Общинският съвет във Велико Търново вече даде съгласието си общината да осигури изискуемото съфинансиране от 2% собствен принос, като максималната сума е не повече от 16 000 евро, а максималната продължителност на проекта – 36 месеца.
Съвместният секретариат по Програмата е уведомил общината, че техни експерти ще посетят старата столица на 30 май, като дотогава трябва да са подготвени всички нужни документи по проекта. Сред тях е одобрението на местния парламент и на екипа, нужен за изпълнението на дейностите. Той ще включва един ръководител, негов заместник, финансов ръководител и счетоводител.
Проектът ще се реализира в подкрепа на Общинския план за развитие 2014 – 2020 година.

снимка-архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!