Последни Новини

Ученици  представиха менюто от последната вечеря на „Титаник“

Творби на художника Христо Панев притежават Владимир Путин и „Бурж Халифа“ в Дубай 
април 11, 2018
Близо 50 костюма в индийски стил ушили специално за оперетата „Баядерка”
април 16, 2018
Покажи всички

Ученици  представиха менюто от последната вечеря на „Титаник“

 

Презентацията съвпадна със 106-та годишнина от потъването на кораба

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново представиха менюто от последната вечеря на „Титаник“ на 12-то национално състезание по английски език на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.
Като бъдещи кулинарни специалисти младежите от гимназията в старата столица подготвили оригиналното меню за трите класи на трансатлантическия лайнер „Титаник“ навръх 14 април, когато се навършиха 106 години от най-голямата морска катастрофа.
С интересно видео, показващо малко известни и любопитни факти от историята на кораба и презентация на менюто, учениците отбелязаха годишнината, от позицията на бъдещи специалисти в хотелиерството и кулинарията.
“Изисканите гурме ястия, особено в 10- степенното меню на първа класа – менюто на крал Едуард, връх на френската кухня тогава, вече са познати и по възможностите на бъдещите кулинари от гимназията .
Изключително интересното представяне, съпроводено с уникален коктейл, приготвен от учениците, бе предложено на гостите на гимназията. Това бяха 80 директори на училища към Асоциацията на Кеймбридж училищата в България”, съобщиха от школото.
Търновското училище бе домакин на 12-тото национално състезание по английски език Лингвистично кенгуру и на отчетното събрание на Асоциацията, за което получи висока оценка от гостите си.

снимки-Професионална гимназия по туризъм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!