Последни Новини

Стопанската академия в Свищов разкрива съвместна специалност с висше училище в Латвия

Български и британски археолози от 118 години разбулват тайните на Българския Помпей
април 4, 2018
2700 яйца и парчета козунак раздават на великотърновци в нощта на Възкресение
април 5, 2018
Покажи всички

Стопанската академия в Свищов разкрива съвместна специалност с висше училище в Латвия

 

Завършилите „Икономика и управление на туризма” бакалаври ще получат дипломи и от двата ВУЗ-а

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Стопанската академия „Димитър А. Ценов” в Свищов и Висшето училище по мениджмънт на информационните системи (ISMA) в гр. Рига, Латвия разкриват съвместна бакалавърска специалност „Икономика и управление на туризма”. Това стана след подписването на анекс към договор за сътрудничество. Договорът между двете висши училища беше сключен през м. октомври 2017 г., когато в свищовската академия гостува делегация от латвийския град, водена от президента на висшето училище – проф. Роман Дякон.
В края на март ректорът на Стопанска академия доц. д-р Иван Марчевски и зам.-ректорът по учебна дейност проф. д-р Марияна Божинова, осъществиха работна визита в партньорското висше училище в Рига. Доц. Марчевски и проф. Дякон подписаха анекс към договора за сътрудничество, с който набелязаха конкретни съвместни дейности. Приемът по съвместната специалност ще стартира още от новата учебна 2018/2019 година. Обучението ще бъде в редовна форма, на руски език, като през първите две години студентите ще се обучават в ISMA, а през следващите две – в Стопанска академия. Завършилите съвместната специалност студенти ще получават две дипломи – по една от двете висши училища.


След подписване на анекса, Висшето училище по мениджмънт на информационните системи (ISMA) стана представител на свищовската академия за набиране на чуждестранни студенти за бакалавърски и магистърски програми. Предвижда се и развиване на съвместна докторска програма. В сферата на научноизследователската дейност, в анекса е договорено разработване на съвместни научноизследователски проекти и съвместни публикации.
По време на визитата си в латвийската столица, делегацията от Свищов осъществи работна среща и в Държавния колеж по култура. Ректорът на Стопанска академия и директорът на Колежа – Сандра Плота, подписаха договор за сътрудничество между двете учебни заведения.

Снимки-Стопанска академия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!