Последни Новини

48% от българите са подложени на стрес от градския начин на живот

Мисли, които разболяват
април 1, 2018
Един от най-влиятелните съвременни футуристи пристига в България
април 3, 2018
Покажи всички

48% от българите са подложени на стрес от градския начин на живот

В Деня на психолога МБАЛ „Св. Панталеймон – Плевен” стартира групови сесии по хипнотерапия за справяне със стрес, депресия и тревожност

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Национално проучване на „Алфа Рисърч“ за 2017 г. показва, че 48% от българите са подложени на стрес всекидневно. Стресът има негативен ефект върху редица физически, емоционални и умствени състояния, сред които безсъние, депресия, хранителни разстройства, алергии, зависимости, тревожност и страхове. По данни на Евростат около 8% от жените и 5,5% от мъжете страдат от различни форми на депресивни състояния.
Хипнотерапията е одобрена медицинска практика, която се прилага като метод за справяне със стреса и за лечение на тревожност, депресия, безсъние, хранителни разстройства, алергии и тикове.
“В Деня на психолога, 4 април, МБАЛ „Св. Панталеймон – Плевен” стартира групови сесии по хипнотерапия с водещ Даниела Кермова, сертифициран хипнотерапевт от Българска асоциация по хипноза и хипнотерапия(БАХХ). Всяка сесия ще засяга определено състояние, като първата ще е насочена към възстановяването на баланса и преодоляване на тревожността и безпокойството”, информираха от здравното заведение.
Хипнотерапията е изключително добър метод за справяне с повишена тревожност, депресия, сценична треска, проблеми с храненето, фобии, зависимости, безсъние, както и с някои физиологични проблеми и болестни състояния.
“Няма заболяване, което да не влияе и на психиката. Хипнозата е ефикасен, допълващ конвенционалното лечение метод,  намаляващ риска от рецидиви“, коментира хипнотерапевтът  към МБАЛ „Св. Панталеймон – Плевен” Даниела Кермова.
Тя допълва, че хипнотерапията има много добър ефект при хора с хронични заболявания. При онкологично болни пациенти тя спомага за подобряване на психическото и физическо състояние преди оперативна намеса, като намалява и възстановителния период.
МБАЛ и ДКЦ „Св. Панталеймон – Плевен“ са водещи за Централна и Северна България лечебни заведения. Те налагат нов модел на качествено медицинско обслужване, комбиниращ три комплексни фактора – водещи в областта си медици, високотехнологична апаратура и лично отношение към пациента. Многопрофилната болница разполага с три корпуса и 12 клиники и отделения. ДКЦ „Св. Панталеймон – Плевен“ предоставя възможност за първични и консултативни прегледи по всички медицински специалности.
Даниела Кермова е завършила магистратура по психология във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Тя е първият сертифициран от БАХХ  хипнотерапевт в Плевен. Работи като психолог и хипнотерапевт  в МБАЛ и ДКЦ „Св. Панталеймон – Плевен”.  Има професионална практика като психолог на жени с карцином на гърдата към Фондация „Св. Иван Рилски” и е модератор на групата за подкрепа към фондацията.

снимка-личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!