Последни Новини

Община Велико Търново подпомага 23 двойки за ин-витро процедури

Регистрираха Два случая на остра вяла парализа в Търновско за седмица
март 27, 2018
Етнографи от Музей “Етър” канят на автентично Лазаруване
март 27, 2018
Покажи всички

Община Велико Търново подпомага 23 двойки за ин-витро процедури

Кметът на старата столица Даниел Панов удостоен с наградата “Ангел на благодрността”

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

23 са одобрените двойки с репродуктивни проблеми, които през тази година ще получат финансова подкрепа от Община Велко Търново. Всяко от семейства ще бъде подпомогнато за провеждането на медицински процедури и изследвания, свързани с лечение на стерилитет.
70 000 лева с преходните остатъци отпусна общината по програмата за асистирана репродукция. Средствата във фонд „Ин витро” са заложени в бюджета за 2018 година.
Програмата е създадена през 2011 г., като заделените средства тогава са 30 000 лева. По инициатива на кмета Даниел Панов и екипа му бюджетът за фонд „Ин витро” бе увеличен и от 2012 година насам годишната сума е минимум 70 000 лева.
50 са новородените бебета, чиито родители са били част от програмата от началото й до днес. Сред пеленачетата има и десет двойки близнаци.
Политиката на Панов и екипа му по отношение на борбата с репродуктивните проблеми получи висока оценка от фондация „Искам бебе“. В края на миналата седмица Даниел Панов бе удостоен с наградата „Ангел на благодарността“, с която фондацията отличава усилията на институции, организации, хора и дарители в подкрепа на асистираната репродукция. Статуетката прие заместник-кметът проф. Георги Камарашев.
Наградени бяха също кметовете на София, Бургас, Стара Загора, Враца, Дупница, Асеновград, Тутракан и Благоевград, както и областният управител на Смолян. Със статуетки „Ангел на благодарността“ бяха удостоени също премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов. Церемонията се проведе в Народното събрание и бе под патронажа на председателя на парламента Цвета Караянчева.

снимка-Община Велико Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!