Последни Новини

Д-р Уилям Дейвис: Съвременната пшеница е перфектна хронична отрова

Точката на Конфуций концентрира енергията в човешкото тяло
март 25, 2018
Гласът на Душата
март 25, 2018
Покажи всички

Д-р Уилям Дейвис: Съвременната пшеница е перфектна хронична отрова

 

 

 

Д-р Уилям Дейвис живее в Уисконсин, САЩ. Според американския кардиолог житото, което ядем днес, няма нищо общо с пшеницата на нашите баби.
„Това е високо 18-инчово растение, създадено от генетичните изследвания в 60 и 70-те години на миналия век,“ казва медикът.
Консумираната пшеница е чувствително по-различна от старите сортове, тя е с прекомерно количество глутен, който повишава вкусовите качества на тестените изделия и сладкишите.

Специалистът по превантивна кардиология д-р Уилям Дейвис е автор на книгата „Пшеницата-маскираният убиец“. Това е книга за най-популярната зърнена култура в света и най-общоприета храна – пшеницата, наречена от него: „перфектната хронична отрова“, „Троянския кон на веригите за бързо хранене“ и „опиат за слабите“.

„Това нещо съдържа неща, за които никой не ви казва. Например, има нов протеин, наречен глиадин. Това не е глутен. Аз не се позовавам на тези, които имат непоносимост към глутена. Казвам това за всички, защото всички са обект на протеина глиадин, който представлява опиат (екзорфин). Той се свързва с опиатни рецептори в мозъка на човека и стимулира неговия апетит. “

На въпроса дали селскостопанското производство може да се върне към зърното, което е произвеждано по-рано, Дейвис заявява, че е възможно, но това не е икономически изгодно, тъй като тази пшеница дава по-малка реколта от същата площ. Съвременната пшеница е модифицирана, за да гарантира на производителите си максимално производство и висока доходност. Подобно на хранително чудовище тя причинява значително покачване на нивото на кръвната захар, предизвиква преяждане, прекомерен глад, отпадналост и води до пристрастяване. Д-р Уилям Дейвис посочва пшеницата за истинския враг на оптималното човешко тегло. Според него нито захарта, нито мазнините или обездвижения начин на живот са главните причинители на превърналото се в епидемия затлъстване.

„Ако трима души са загубили няколко килограма, това е страхотно“, казва д-р Дейвис.
„Но ние виждаме как стотици хиляди хора губят 15, 40, 70 кг. Диабетици спират да бъдат такива, болни от артрит пациенти изпитват драматично облекчение, хора загубват синдрома на дразнимото черво, депресията и така нататък. “

Премахването на пшеницата от храната, според директора на Track Your Plaque (програма за превенция на сърдечно-съдови заболявания) д-р Уилям Дейвис, освен загуба на телесно тегло ще донесе множество ползи, сред които:

– облекчаване на метаболитния синдром и диабета;
– възстановяване след чревни проблеми;
– значително подобрение на нивата на холестерола и LDL;
– подобряване на костната структура и плътност;
– преустановяване на кожни проблеми;
– намаляване на възпалителните процеси, болки и последствия от ревматоиден артрит;

В свое интервю лекарят заявява: „От главата до петите, всичко се подобрява без употребата на пшеница.“
Д-р Дейвис стига до извода, че няма хора, които да не се изпитали поне малко подобрение в качеството на живот, след като са предприели отказ от консумацията на съвременна пшеница.

За да се избегнат продуктите, които съдържат пшеница, Дейвис съветва да се консумира „истинска храна“ – авокадо, маслини, зехтин, зеленчуци. „Но не и зърно, защото повече от 90 на сто от всички зърнени култури се падат на пшеницата, а не, да речем, на ечемика или лена”, казва д-р Дейвис. Той приветства стремежа към непреработени храни, месо, риба, сурови ядки, зеленчуци, яйца, сирене, зехтин, кокосово масло. Съветва хората да избягват комерсиалните продукти с етикет „без глутен”, тъй като въпросните продукти съдържат царевична, оризна или картофена скорбяла.

За д-р Дейвис замяната на изделия от смлени зърнени продукти с пълнозърнести такива, е подобна на замяната на цигарите без филтър с цигари с филтър, т.е. е израз на опорочена логика. Според него премахването на пшениченото зърно от храната на хората не само ще доведе до подобряване на здравето им, но и значително ще трансформира системата на здравеопазването.

2 Comments

  1. Gencho каза:

    Нужни са такива обществени деятели по вече ..

  2. Milena каза:

    As lichno sa probvala tosj nachin na jivot bes psheniza i bax mnogo dovolna no sega sled operaziq na shtitovidna jelesa sapochnax da si posvolqvam da am vsichko i ne se chustvam dobre Shte se varna pak na stariq nashin na jivot Ne go pravq saradi kilogrami sashtoto nqmam takav problem no sa da se chustvam dobre i da imam poveche energiq

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!