Последни Новини

Самурай от Япония и над 100 магове от 9 държави с демонстрации на “Златна котка 2018 “

Паркът на миниатюрите в Търново е с интернет екскурзовод
март 18, 2018
Поля Ангелова, ароматерапевт: Етеричните масла разкрасяват и борят вирусните инфекции
март 18, 2018
Покажи всички

Самурай от Япония и над 100 магове от 9 държави с демонстрации на “Златна котка 2018 “

Габрово се превръща в Балканската столица на магията

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Габрово за пореден път ще се превърне в Балканска столица на магията от 23 до 25 март.
“Няма да е необичайно, ако срещнете по улиците на града половин жена, фокусник без глава или летящо килимче. Това ще са част от демонстрациите на магьосници от 9 държави, които ще се съберат за най-голямото магично събитие на Балканите – седмото издание на Магична Среща Златна Котка 2018”, информират организаторите.
Те допълват, че на 24 март от 10 в зала “Възраждане“ ще бъде дадено официалното начало на фестивала за магия. Веднага след него ще започне оспорваната надпревара за Голямата награда на Община Габрово. Всички габровци и гости на града ще имат невероятния шанс да наблюдават състезанията, които ще определят кой е най-добрият фокусник.


Състезанието се очаква да е изключителон атрактивно, защото ще участват над 100 майстори на фокусите. Победителят ще получи  специалната статуетка „Златна Котка“, която по стара габровска традиция е сребърн), изработена специално за магичната среща от габровския скулптор Георги Балабанов.
“На 25 март от 18 часа всички участници във фестивала ще преминат по червения килим пред зала „Възраждане“, а час по-късно ще започне  Гала спектакълът на проявата”, уточняват от общинската управа на Габрово.
Главният организатор на събитието и президент на Куик Хендс Проджект – Дани Белев  споделя : „Горд съм, че успях да уредя участието на големия българин Енчо Керязов и габровци ще имат удоволствието да го гледат на живо. Другият ни гост –  Самурай Хаяши  е телевизионна звезда от световен мащаб. Обещавам тази година да не се самоубивам на сцената, затова със Самурай Хаяши ще направим нещо много опасно, което се изпълнява само от него в цял свят“.
Наред със световните звезди на габровска сцена ще се изявят и балканските майстори на магията. Добрите познати на местната публика Пикси и Зека от Сърбия, Гого Реквием от Македония, както и най-добре представилите се състезатели. Водещ на шоуто ще бъде един много известен човек – кой е той ще остане изненада.

снимки-Община Габрово

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!