Последни Новини

Паркът на миниатюрите в Търново е с интернет екскурзовод

Правят анализи във Франция и Канада на останки на над 7000 години от наши праисторически селищни могили
март 18, 2018
Самурай от Япония и над 100 магове от 9 държави с демонстрации на “Златна котка 2018 “
март 18, 2018
Покажи всички

Паркът на миниатюрите в Търново е с интернет екскурзовод

 

Колекцията е обогатена с нови макети

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

В Парка на миниатюрите във Велико Търново вече има интернет екскурзовод. За улеснение на посетителите има свободна Wi-Fi мрежа и гидът с QR кодове може да бъде ползван от всеки, притежаващ смартфон. На указателната табела на всеки макет има персонален QR код, който, след като бъде сканиран с подходяща програма-четец, дава информация за съответния обект.
Системата работи лесно и бързо – възползвайте се да научите повече за забележителностите на България, призовават домакините от Парка на миниатюрите.
Само преди броени дни паркът в подножието на крепостта Царевец се сдоби с едно ново бижу – Рилския манастир.
“Това е един от най-големите, най- красивите и най-сложните макети в парк “Мини България”. Изработката на макета е продължил почти 6 месеца. Детайлите на Съборната манастирска църква „Рождество Богородично”, на прочутата Хрельова кула и манастирския комплекс са прецизно ръчно изработени от макетчиците. Макетът ще може да се види в пълния му блясък за празника на Велико Търново 22-ри март”, обясниха инициаторите.
Още три нови макета ще радват жителите и гостите на старата столица в празничния четвъртък – жп гара Варна, жп гара Пловдив и църквата “Свети Седмочисленици“ в София.Храмът е построен през 1528 г. и става известен като Черната джамия, заради тъмния гранит, от който е направено минарето и. След Освобождението през 1878 г. сградата е превърната във военен склад, а по-късно в затвор, а между 1901 и 1903 г. е преустроена в църква.Железопътна гара Варна е изключително красива. Тя е открита на 3 март 1925 г. и е сред първите възлови гари в България
Централна гара Пловдив пък е по проект на италианския архитект проф. Мариано Пернигони в стил сецесион. Завършена е през 1908 г.

снимка-Радио Велико Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!