Последни Новини

Над 80 трабанта дефилириха в Търново

Психологични трикове, които всеки трябва да знае
март 17, 2018
Откриха мумия в статуя на Буда
март 17, 2018
Покажи всички

Над 80 трабанта дефилириха в Търново

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Над 80 трбаната от страната и чужбина за девета поредна година дефилираха в събота по централните улици на Велико Търново. Аткративните немски коли върнаха назад във времето стотиците жители и гости на страта столица.  Собствениците на ретровозилата показаха и тунинговани модели като например трабант – лимузина, 4 по 4 и трабант –кабрио.


Запалените колекционери говорят за трабанта не просто като за марка, а като за емоция и страст на четири колела.
“Веднъж влюбиш ли се в тази кола, трудно може да изпиташ същата тръпка в друг автомобил”, категорични са колекционерите.
Освен, че никога не са изневерявали на марката, някои от тях са накиприли колите със съвремени автоаксесоари и вниманието на стотиците търновци вниманието привличаха трабант лимузина, кабрио и снегорин.
„Това трабанче е 601, от 1989 година и е преработено на 4х4 и на снегорин. Живея в такъв пранински район и за това предпочитам да си чистя сам улицита, да не разчитам на общината.Рине сняг, върви на всякъде, много съм доволен“, откровен е Спас Данев.


Колекционерът на трабанти Теньо Динев пък преди 4-5 години бил осенен от идеята да направи лимузина.
“Като изпреваря някой автобус, пътниците вадят телефоните, снимат и се радват. Това е уникална машина, на която няма какво да й се счупи“, категоричен е Динев.
За страстта към малките картонени коли няма нито възраст, нито пол. Доказателството за това е 71-годишната Марийка Вачкова, която е споделя: „С моят трабант съм вече 33 години. Слуша ме и аз го слушам, зареждам бензини. Едно време бях слабичка, мъничка и трабанта ми приличаше. Не ме е предал и за това толкова години не съм го сменила“ .
Освен, че представиха своите ретро автомобили, любителите на трабанти показаха умения и по майсторско шофиране по време на традиционния Трабантфест в болярския град.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!