Последни Новини

Възпитаник на Стопанската академия в Свищов разработи „Дигитална стая за обслужване”

Цветни евкалиптови дървета
март 12, 2018
Колекционер дари 178 шевни машини на Историческия музей в Търново
март 14, 2018
Покажи всички

Възпитаник на Стопанската академия в Свищов разработи „Дигитална стая за обслужване”

Проектът на Калин Кузманов може да се реализира в банковата сфера

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

„Дигитална стая за обслужване”  е проект, разработен от Калин Кузманов – магистър на Стопанската академия „Димитър А. Ценов” в Свищов. Чрез иновативната идея на свищовския възпитаник, в близко бъдеще за част от банковите услуги може да се избегне чакането на опашки и намесата на банков служител.
Калин Кузманов е роден през април 1986 г в Горна Оряховица. Средно образование завършва в родния си град в СОУ „Вичо Грънчаров” с разширено изучаване на информационни технологии. Бакалавърска степен от висшето си образование придобива в „Европейски колеж по икономика и управление” в Пловдив, а през 2011 г. завършва магистратура по „Финансов мениджмънт” в Стопанска академия, Свищов. Специализирал е PR Strategy management в Ню Йорк.


Дигиталната стая за обслужване засега е предложена от автора на проекта за прилагане в банковата сфера. Идеята е регистрирана в Патентното ведомство и е представена чрез дигитализиране. Калин Кузманов е разработил два варианта – със служител и на самообслужване. Във втория вариант клиентът ще се обслужва сам чрез дигитални устройства в стаята – проектор, тъч-скрийн екран (айпад) и дигитална стена с информационни продукти за клиента. Тъч-скрийнът ще работи чрез докосване и след избиране на определена команда, клиентът ще може да изтегли/внесе/открие нова сметка, както и да извърши други услуги. Програмите, които ще са в полза на клиента, ще бъдат съпроводени от системи за изкуствен интелект.
Според младия изобретател, реализирането на проекта в сферата на банковото обслужване ще подобри конфиденциалността, тъй като около клиента няма да има други хора, които чакайки на опашка след него могат да се информират за личните му данни или салда по сметки. Калин Кузманов и неговият екип смятат, че този тип обслужване може да се приложи и в много други сфери и в различни институции, където се работи с клиенти.

снимки-личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!