Последни Новини

Човека Паяк стана Посланик на световната марка часовници „Фортис“

Весела Лечева организира изложба на художника Христо Панев в парламента
март 1, 2018
Завещанието на търговеца Димитър А.Ценов довело цар Борис III на откриването на академията в Свищов
март 1, 2018
Покажи всички

Човека Паяк стана Посланик на световната марка часовници „Фортис“

 

Иван Кристоф е регистрирал името си като запазена търговска марка

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

 

Иван Кристоф, по-известен като Човека Паяк е първият официално анонсиран Brand Ambassador на световната марка часовници „ Фортис“. Така търсачът на силни усещания стана първият българин избран за Посланик на швейцарската компания.

Името ти е това, което си ти. Син съм на Христо Михайлов, дипломат от кариерата и на 16 години разбрах колко е важна репутацията на името. По това време учех в Горна Баня и се бяхме събрали трима приятели – Льоткин, Румбата и Росен. В един от часовете направихме лога на имената си. Това беше по комунистическо време, когато въобще не можеше и да мислим за капиталистическите начинания, като например “търговската марка” или бранд. Аз много добре си спомням как нарисувах трите си инициала по “американски” IHM – всяка буква върху другата и така се образува играта на думи и визуализацията, която ме представяше много добре, по-добре отколкото осъзнавах и дори не подозирах, че това би било сегашния модерен начин в типографския стил на творенията на Стив Джобс, в стил Iphone, Icloud и т.н. В моето виждане сега, това е I – I am, H – Helicopter/High rise, M – Mountain. Дори, за да звуча про-американски, в алпийските среди по това време ми излезе прякора Торонтото, защото имах успели роднини в Торонто, Канада и мечтата ми бе да отида там, се бях кръстил Van Mihelan. Някак си звучеше добре и си мислех, че така бих си кръстил фирмата, като стана свободен гражданин. Съдбата ми обаче се оказа много по-интересна и задмина всичките ми детски мечи“, споделя Иван Кристоф.

Безстрашният българин се прочу още преди години, че се катери по небостъргачи и разработва методи за височинно-спасителни акции. В Канада Човека Паяк живял при богатите си роднини. Сред които и проф. Богомила Уелш-Овчаров, в една от най-скъпите къщи в Торонто, в най-скъпия квартал Роздейл, и може би най-скъпата улица за живеене – 84 Chesnut Park.

Тогава разбрах стойността на бранда дори и на това къде и с кого живееш. Съпругът на братовчедка ми проф. Робърт Уелш беше декан на Факултета по Изобразителни изкуства в Университета на Торонто – най престижната академична институция в Канада. Къщата, в която живях тогава, днес се оценява на около 20 милиона долара и това може би ще покаже един елемент от ‘”стойността на бранда” Роздейл, в който съседите ни бяха мулти милионери и хора с престижни професии“, разкрива Иван Кристоф.

Известният нашенец допълва, че затова си дал добра преценка какво би направил с името си и защо то би било важно, за да се изгради като ценна марка и бранд. Първото нещо, което направих е да сменя прякора си Торонтото, след като вече бях жител на Торонто и за мен това беше постигната детска мечта. Тъй като в английския името Христов, не се четеше правило, на английски “Н” не се произнася, както при думата “Hour”. Преименувах се на Иван Кристоф, което бе и името ми в бизнеса и разписването на документи. После станах и първият българин, който регистрира името си като домейн ivankristoff.com, още преди началото на Новия милениум“, казва още Човека Паяк.

Той споделя още, че е създал и два домейна с ключовите думи, с които се асоциира- VerticalRescue.com и AerialRescue.com. По-късно прочел в списание Форбс, че е важно да се инвестира в купуването на домейн, клас 1 с името на децата си, си купил домейна Ivan.bg за бъдещия си син. Наложило се дори да наеме адвокатска кантора, за да му съдейства при създаването на организацията Interrnational Vertical Aerial Access Network (I.V.A.N.).

След това регистрирах новото си име и логото си като запазена търговска марка и станах професионален мениджър на бранда си. Написах над 100 страници историята за развитието на бранда. Името Иван е името и на дядо ми Иван, който има тефтерче от преди 1919 година с поезията на приятели като писателя, публициста, художника и общественик Крум Кюлявков, както и рисунки на Илия Бежков. Оказа се, че името ми има над 100 -годишна история във фамилията и затова кръстих сина си по същия начин – Иван“, уточнява смелчагата.

Нашенецът следвал бакалавърската си степен в Университета на Торонто, при световно признатия доайен в семиотиката – проф. Майкъл Данези. В България пък завършил магистърската програма на проф. Кристиян Банков, също така световно признат експерт в семиотиката и проф. Димитър Трендафилов, специалист по Бранд менажиране.

Когато станах официално Посланик на марката на швейцарска компания Фортис, бях не само горд, че тя е подпомагала, финансирала и спонсорирала руски астронавти, швейцарски и други пилоти на изтребители, самолети и хеликоптери, както и професионални атлети и плувци, но и че аз съм първият им официално обявен за – FORTIS Brand Ambassador and pioneer of extreme rope access“, категоричен е Иван Кристоф.

Той изтъква, че под егидата на Фортис има световни рекорди в космонавтиката, военната авиация за най-висок полет и най-високия полет с хеликоптер над връх Еверест.

Затова и за да допринеса с опита си в развиването на спортни и специални български събития, и за да промотирам и представям заслужили българи по нов начин, създадох платформата AMBASSADOR #FORBULGARIA, която тепърва ще се развива“, казва в заключение Човека Паяк.

Снимки-Тихомира Методиева

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!