Последни Новини

Търговец на ядки завладява пазара и с тахани

Стопанската академия в Свищов участва в международно изложение в Кипър
февруари 28, 2018
Весела Лечева организира изложба на художника Христо Панев в парламента
март 1, 2018
Покажи всички

Търговец на ядки завладява пазара и с тахани

 

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

 

Търговецът на ядки  Валентин Недев от Хисаря завладява пазара и с висококачествени тахани. Произвежда ги едва от октомври миналата година, но те бързо придобиват популярност сред почитателите на здравословни храни. Дори изделие на Недев е удостоено преди броени дни с отличие в раздел „Продукти, машини и технологии за хранително-вкусовата промишленост” на Международния пловдивски панаир. Освен това производителят е сред членовете на известната вече Задруга за чиста храна,която обединява, както малки фирми, така и мощни фабрики с износ в цял свят.


„Таханите от различни ядки стават все по-популярни и попадат не само в менюто на хората с активен живот, на спортистите, но и в кулинарията. Предлагам общо 10 артикула с бранда „Енергия от ядки”. Продуктите разработих заедно със сина си Росен”, изтъква Валентин Недев.

Той допълва, че добива 4 вида тахани от чиста ядка и 5 вида кремове. „Таханите са с 100 % съдържание на ядка, а кремовете с 50 %.Използвам антиоксидант от розмарин и зелен чай”, казва Валентин Недев.
Предприемачът споделя, че от 1992 година се занимава с търговия на ядки. Производствената му база е оборудвана с модерни машини от Турция. От поточните линии излиза по 100 килограма готова продукция на час. В производството са ангажирани 5-6 души, а рецептите са разработвани 7-8 месеца от специалист технолог.

Недев е категоричен, че не прави компромис с качеството на суровината като фъстъци внася от Аржентина и Бразилия, а сусам от Нигерия. Лешници и орехи купува от български стопани.
Бизнесменът уточнява, че е важно да се следи произходът на продуктите, защото част от производителите, които използват не толкова качествени ядки, за да постигнат ниска цена ги разреждат с мазнина, което подвежда потребителите.

 

Снимки-Веселина Ангелова и личен архив

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!