Последни Новини

Представят националния проект „Аз съм Българка!” в Дряново

Филип Хайвазиян-гуруто на здравословния начин на живот
февруари 26, 2018
Редят оригинални рисунки и карикатури на Райко Алексиев в Габрово
февруари 27, 2018
Покажи всички

Представят националния проект „Аз съм Българка!” в Дряново

 

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Националният проект „Аз съм Българка!”на младия габровски фотогараф Радослав Първанов ще гостува в Дряново – градът на майстор Колю Фичето по повод 140 години от Освобождението на България.
Откриването е насрочено за 1 март в Музей Икономова къща.Тогава ще се състои и премиерата на филма, който Радослав Първанов създава специално за хронологията на снимките. С него присъстващите ще се озоват на място в деня и часа на заснемането им. 20 българки и 2 деца, 28 сюжета, 37 места.
„Разказът ще бъде пълен, защото заедно с фотосите, филмът и авторът ще се постараят да ви пренесат в една наистина възрожденска обстановка”, казват организаторите.
След официалната презентация на “Аз съм Българка!” на 13 май 2017 г. в София, това е седмото представяне на проекта, филма и изложбата в България. В Стара Загора за първи път ще бъде показан елемент от втората част на проекта „Аз съм Българка!” – Продължението. Ще бъде представена избраната от Радослав Първанов за модел старозагорска девойка, която през 2018 година фотографът ще заснеме на фона на местните забележителности.
„С първия по рода си проект в България Радослав Първанов обещава да се почувствате истински и горди българи и да се докоснете до историята и традициите ни, до красотата на българката и пленяващите цветове и детайли на автентичното българско народно облекло”, убеждават инициаторите на събитието.


Изложбата в Стара Загора – град пазител на голяма част от възрожденската и древна българска история, е първото представяне на проекта за 2018 година. Желанието на автора на идеята и продуцент Радослав Първанов е да покаже снимките във всеки от градовете, където е заснеман проектът. Паралелно с представянето, младият фотограф вече работи по заснемането на „Аз съм Българка!” – Продължението.
По време на събитието посетителите ще имат честта да се запознаят с група млади хора, които обичат родината си и се стараят да запазят и покажат българската традиция на бъдните поколения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!