Последни Новини

Представят концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ в Търново

Ученици създават собствен туристически продукт
февруари 19, 2018
Музей „Етър” в Габрово показва уникални гравирани медни съдове
февруари 20, 2018
Покажи всички

Представят концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ в Търново

Събитието е посветено на по случай 140-годишнината от Освобождението и на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Впечатляващият концерт-спектакъл „Възрожденски разкази“ е подаръкът за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението на България и 170 години от рождението на големия български поет и революционер Христо Ботев. Продукцията е дело на Ансамбъл „Чинари“, а жестът към жителите и гостите на Велико Търново е от страна на Община Велико Търново и кмета Даниел Панов.
Концертът ще се състои на 1 март в голямата зала на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“, а началото му е в 19,00 ч. Входът е свободен – с покани, които могат да бъдат намерени на касите на МДТ.


„Възрожденски разкази“ е музикално-танцов спектакъл, който връща времето в епохата на Възраждането и борбата на българския народ за свобода. Вихрени хороводни произведения, патриотични маршове и възрожденски песни са съчетни с едни от на-съкровените и любими произведения на Христо Ботев – „Майце си“, „Моята молитва“, „Елегия“. Шедьоврите на големия поет и революционер са вплетени в ритъма на автентичната фолклорна музика.
Спектакълът носи послание за пробуждане на националния дух и гордостта на българите и за съхраняване на спомена за бележитите личности от епохата на Възраждането.
Хореограф, сценарист и режисьор на постановката е Асен Павлов. В спектакъла на Ансамбъл „Чинари“ участват Квартет „България“, Трио „Булгарина“ и Костадин Генчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!