Последни Новини

Весела вечер с група „Веселие” в „Клуб Седем”

Депутатът от БСП Весела Лечева разработи стратегия за реформа в спорта
февруари 18, 2018
Велико Търново привлече интереса на туроператорите на борсата Ваканция & Спа Експо 2018
февруари 18, 2018
Покажи всички

Весела вечер с група „Веселие” в „Клуб Седем”

Шест гласовити дами и четирима мъже изпълниха песни на „Любе”, „Фамилия Тоника”, „Рикие Повери”

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Шест гласовити дами и четирима мъже от група „Веселие” създадоха незабравима съботна вечер за десетките присъстващи в култовия „Клуб Седем” във Велико Търново. Певците бяха бурно аплодирани след всяко изпълнение на парчета на „Любе”, „Фамилия Тоника”, Богдана Карадочева, „Рикие Повери”. Водещият на музикалната вечер DJ Емо не пестеше похвалите към изпълнителите: „Браво момичета и момчета!”.
Вокално-инструменталната група е създадена на навръх Деня на християнското семейство-21 ноември 2016 г. Всички в състава са непрофесионални певци. Работят като преподаватели, психолози, някои имат собствен бизнес.
„Събра ни огромната любов към музиката. Решихме да се захванем с руски песни, защото във Велико Търново няма група, която да пее на руски”, сподели инициаторката за сформирането на състава Елка Иванова.


Бизнес дамата разказа как въпреки, че всеки от формацията е ангажиран със сериозни професионални занимания, две вечери в седмицата се събират, за да пеят. След упорит труд последвали и сериозни изяви. Участвали във фестивала на руската песен в Полски Тръмбеш. Там ги харесали и ги поканили да пеят пред руснаци, които се събрали във Велико Търново на традиционна среща на съотечественици.
Петьо Панайотов е художествен ръководител на състава. Той поел групата от колегата си Владимир Габров, който работил с четири от изпълнителките – Елка Иванова, Таня Узунова, Йонка Нуркова и Зорница Белчева. Заедно с него дамите започнали да трупат репертоар само от руски песни.


Сега обаче групата изпълнява и парчета от най-добрите години на българската популярна музика. Разучават мелодични песни с добри вокали. Пеят на четири гласа. Когато репетициите напреднали Панайотов поканил цигуларката и музикален педагог Дочка Михова, за да поработи с гласовете на певиците. В групата има трима китаристи. Петьо Панайотов свири на пиано и на бас.

В края на веселата вечер, певците от група „Веселие” обещаха, че пак ще гостуват в „Клуб Седем”, а до тогава ще обогатят репертоара си с поне още пет нови песни.

Снимки-Веселина Ангелова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!