Последни Новини

Фотографска изложба представя красотата на Шотландия

Български изобретения
февруари 12, 2018
Алберобело-едното от чудесата на Европа
февруари 12, 2018
Покажи всички

Фотографска изложба представя красотата на Шотландия

 

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Фотографска изложба ще представя във Велико Търново красотата на Шотландия. Експозицията ще бъде подредена в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“, а откриването е насрочено за 21 февруари. Автор на кадрите е популярният фотограф Антони Георгиев. Организатори са Британското посолство и Община Велико Търново. Гост в Старата столица за откриването на изложбата „Горният път: Фотографии от Шотландия“ ще бъде посланикът на Великобритания Н. Пр. Ема Хопкинс.
Експозицията е придружена от есе на българската писателка Капка Касабова. Представени ще бъдат също любопитни факти за Шотландия, даващи отговори на въпросите защо страната е специално място и атрактивна дестинация за туризъм и образование.
Антони Георгиев е фотограф, журналист и писател, а творбите му намират място в редица европейски и американски галерии. Творецът е главен редактор на англоезичното списание Vagabond, което е на книжния пазар от 2006 година. Изложбата включва 30 избрани фотографии, представящи исторически градове като Единбург, Каледонските планини, шотландските замъци и езера, богатата култура, познатите и непознатите страни на Шотландия. Фотосите ще останат подредени в залите до 7 март включително.
Капка Касабова пък е български писател, носител на наградата „Салтайър“ за книга на 2017 година в Шотландия.

Снимка: Антони Георгиев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!