Последни Новини

Скулптури от шоколад от по 130 килограма показаха във Велико Търново

Ученици организират благотворителен бал за набиране на средства за болно момиче от Търново
февруари 7, 2018
Бългapcĸитe cъĸpoвищa
февруари 8, 2018
Покажи всички

Скулптури от шоколад от по 130 килограма показаха във Велико Търново

 

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Скулптури , изваяни от шоколад с тегло от по 130 килограма, подредиха във Велико Търново. От сладкото изкушение са изваяни фигурите на Венера Милоска, Афродита, Ерос, римлянка, делва, стомни, ангел и др. Пластиките бяха подредени в изложба в Централ Мол в старата столица. Експозицията ще остане до 14 февруари.
Девет са шоколадовите фигури, които търновци могат да видят. Докато продължава изложбата, стените на търговския център ще бъдат окичени с пана, върху които гостите ще могат да рисуват с шоколадово мастило, но за целта ще трябва предварително да заявят желанието си за това. Малчуганите ще имат възможността да оцветяват картинки с шоколад.
Велико Търново е четвъртият град след Варна, Бургас и София, където гостува изложбата, направена по проект на шеф Ради Стамболов. Проектът за шоколадовите фигури е част от събитията, които се провеждат в Европейската младежка столица Варна през миналата година. Затова и помощниците на Ради Стамболов са възпитаниците на Варненската гимназия по туризъм.
Ради Стамболов е вицепрезидент на Европейската кулинарна организация за България и член на академичния борд на първата кулинарна академия в България. Производител е на първото в България шоколадово суши, прави първия в България шоколад с QR-код. Освен това е популярен и с факта, че е приготвял храна за над 50 министър-председатели, президенти и кралски особи в цял свят.

Снимки-Веселина Ангелова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!