Последни Новини

Древна тибетска рецепта за всякакви болести

Ученик предостави своя рисунка за благотворителен търг на пожарната 
януари 29, 2018
Изложба от творби от коркови тапи редят за Трифон Зарезан в Сухиндол
януари 30, 2018
Покажи всички

Древна тибетска рецепта за всякакви болести

Лечителите от древен Тибет са вярвали, че която и да е храна, приготвена в определени пропорции и начин, притежава свойствата на лекарство и може да осигури благоприятен ефект върху човешкия организъм, съобщава Zdrave.to.

Те са разделяли всички продукти на “горещи” и “студени”. Това обаче не е имало никаква връзка с температурата на храните. По-скоро разделението се е свеждало до това дали храната може да “затопли” тялото и да го предпази от заболяване, а „студените” са унищожавали причинителите на заболяванията.

“Студените” храни, в съответствие с ръкописите на древните лечители, включват плодове и някои плодови сокове, мляко, извара, кисело мляко, ориз, тиква, зеле, маково семе, както и свинско месо.

Повечето видове месо, тибетците, се смятали за “горещи”. Конското месо се е смятало за “по-горещо” от, например, агнешкото. А колкото и шокиращо да е за най-горещото месо се е считало… човешкото. Въпреки това, нямаме информация дали жителите на Тибет са практикували канибализъм.

Друго разделение за месото е в зависимост дали е от мъжко и женско месо, като първото се е смятало за “по-горещо”.

Но в древната тибетската медицина са обръщали повече внимание не на месото, а на подправките: пипер, карамфил, канела, джинджифил, шафран, които са се счуквали в специален съд, направен от бронз и месинг.

Лечителите са обръщали специално внимание на три „гоещи“ подправки и на лекарство, което се е приготвяло от тях. То било смес от джинджифил, черен пипер и бял пипер.

Джинджифилът затопля стомаха и черния дроб, засилва половото влечение, но е вреден за бъбреците. Белият пипер предпазва от кашлица, затопля стомаха и черния дроб и засилва половото влечение, а черният помага при кашлица и затопля стомаха, но изтощава тялото.

Интересно е, че е необходимо тези съставки да се смесват в различни пропорции, в зависимост от резултата, който трябва да бъде постигнат. Например, ако на първо място искаме да засилим сексуалната ни активност повече, отколкото да отслабнем или да лекуваме стомаха и едновременно с това да се предпазите от настинки, се нуждаете от 50% бял пипер, 40% черен и само 10% джинджифил. Трябва да си направите смес в пропорция 5:4:1, която след това т да се приемате вътрешно.

1 Comment

 1. Радка каза:

  Много ми допада лечението с билки, Богомил ските рецепти, енерголечението. Слава на ОТЦА че ни е дал тези достойни Свои Служители…
  Благодаря на Д-Р Емилия Елмазов
  ЗА така добре свършената дългогодишна работа върху “Богомилският Зелейник” и за неговата много обхват на дейност.
  Огромен Благослов изпращам на Богомилите, на Д-Р ЕМИЛ ЕЛМАЗОВ и на всички които вършат Волята на Бога Всевишния.
  Любовта иде…. Мир, любов, благослов, духовност за България и ДОБРОТВОРСТВО!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!