Последни Новини

Отличена възпитаничка на академията в Свищов избра да прави кариера в България

Нумерологът Снежанка Стефанова: „Животът на човека се случва по математически формули и разчитането на индивидуалните числа е съдбология“
януари 6, 2018
Бивш емигрант продава стил във Фризьорницъ „Щастливите ножици“ в Търново
януари 18, 2018
Покажи всички

Отличена възпитаничка на академията в Свищов избра да прави кариера в България

 

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА

Отличничката от Стопанската академия „Д.А.Ценов” в Свищов Александра Петрова, която преди броени дни бе определена за „Студент на 2017 г”, избра да прави професионална кариера в България. 23-годишната финансистка бе отличена в направление „Стопански науки”, а за завършената с 6,00  бакалавърска степен, е наградена със златна значка „Отличник”  на свищовския ВУЗ.

„Първите впечатления за специалност „Финанси”  придобих по време на ученическо състезание по банкиране, организирано от Стопанска академия. Менторът /студент/, който отговаряше за моят отбор учеше в тази специалност. Вниманието, което получих от него, още при прекрачването на прага на Ректората, силно ме впечатли. Тази позитивна нагласа беше подкрепена и няколко месеца по-късно, когато изпълнявах задълженията си по повод задължителните ученически практики. Управителката на счетоводната къща, в която стажувах беше бивш възпитаник на Стопанска академия. Тя ми сподели своите впечатления за магистърските програми с насоченост финанси. След още известно време проучвания в интернет и след внимателен преглед на предметите изучавани в тази специалност, взех окончателно решение и през 2013г. записах редовно обучение, ОКС бакалавър – „Финанси”, разказва амбициозната финансистка.

Александра доверява още,  че реалността надминала първоначалните и очаквания.

„През четирите години на обучението си придобих безценен опит. Теорията и практиката са съчетани в отличен баланс. Участвах в десетки национални и международни научни конференции, където имах възможността да се срещна с представители на практиката и да затвърдя знанията си. Преподавателите от специалност „Финанси” към катедра „Финанси и кредит” са изключително отговорни, разумни и либерални, винаги получавах от тях необходимата подкрепа и съдействие”, казва с въодушевление Александра Петрова.

Тя разказва, че най-практичните дисциплини са били тези с насоченост „Корпоративни финанси”.

 

„Личният ми интерес към тях ме накара да влагам много време и енергия в изучаването и прилагането им в реална среда. Естествено, срещнах огромна подкрепа от страна на преподавателите и често се случваше да работим по тези дисциплини извънаудиторно. Това, обаче, не означава, че останалите предмети не са допринесли за професионалните ми умения”, коментира младата финансистка.

Тя допълва, че обучението, опитът и отличията от следването вече и отварят врати към професионални изяви.

„През 2013г. при кандидатстване за десет вакантни места, получавах около едно-две обаждания за интервю. В момента получавам тройно по-голям отзив от страна на работодателите”, казва Александра..

В момента тя следва магистратура „Финансов мениджмънт”. Плановете и са да съвместява работата и образованието. Назначена е в Общинска банка в Свищов като специалист „Операции”. Ръководството на банката пък е изпратило документите за присъденото отличие на Александра до централата на финансовата институция.

„Забелязвам гордост и уважение от страна на колегите и преподавателите ми, които виждат у мен сбъдване на свои мечти. За разлика от много хора, реших да остана в България и да работя в малък град като Свищов. Мисля, че и тук човек може да направи сериозна кариера. Прави ми впечатление, че у нас има все повече амбициозни, сериозни, високо образовани млади хора, които държат да се реализират в страната”, изтъква Александра.

В свободното си време финансистката отмаря  като рисува и  решава логически и математически задачи.

„Двете ми хобита, често се смятат за изключително несъвместими и са в обхвата на две противоположности – изкуство и наука, но има ли желание, има и начин”, категорична е Александра.

 

снимки-личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено от копиране !!